Kuka? Miina Vuorela

Mikä? Asianajaja, varatuomari

Missä? Hämeenlinnassa

 

Ongelmanratkaisu on Se Juttu. Pidän pulmatilanteiden ratkomisesta ja erilaisten yhtälöiden selvittämisestä.

Olen rohkea riitelijä, mutta useimmiten sovinto tuottaa järkevimmän tuloksen. Silloin kun sovittelu ei suju, edetään määrätietoisesti tuomioistuinkäsittelyyn.

Minusta tuli asianajaja, koska halusin tuoda oikeudenmukaisuutta maailmaan. Kenenkään oikeuksia ei saa polkea. Ja olen edelleen samaa mieltä.

Lakimies on myös selkeyttäjä ja suomentaja. Kerron, mitä sopimukset, lait ja asetukset käytännössä tarkoittavat.

Tässä työssä tunnen itseni hyödylliseksi. Asianajaja pystyy auttamaan muita – teen siis tärkeää työtä.

 

Asianajotoimisto Fortis on pitkäaikainen unelma

Asianajotoimistoni nimi Fortis on latinaa ja tarkoittaa urheaa, rohkeaa ja reipasta. Se tiivistää toimintaperiaatteeni: haluan olla urhea juristi, rohkea asianajaja ja reipas lakimies.

Haaveilin pitkään omasta asianajotoimistosta. Vuonna 2018 harppasin rohkeasti yrittäjäksi, ja se oli onnistunut loikka. Saan nyt koko vahvuuteni ja laajan kokemukseni aktiiviseen käyttöön. Lisäksi yrittäminen on aidosti palkitsevaa!

Asianajotoimisto Fortis sijaitsee Hämeenlinnassa, mutta toimin käytännössä koko Suomessa. Olen saanut paljon toimeksiantoja ruuhka-Suomen alueelta, ja liikun ketterästi paikasti toiseen.

 

Erikoisosaaminen: riskienhallinta, vakuutusoikeus, sopimusoikeus, kuljetus ja huolinta

Yritysten riskienhallinta, vakuutusoikeus, sopimusoikeus, vahinkoasiat sekä kuljetus ja huolinta ovat vankkaa ydinosaamistani.

Riskien hallinnassa ja sopimusten laatimisessa olen kokenut kettu, joka tuntee rivien välit ja porsaanreiät.

Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2002. Työskentelin jo opiskeluaikana kuljetus- ja vakuutusoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa. Tuomioistuinharjoittelun tein Espoon käräjäoikeudessa.

 

Valmistumisen jälkeen tulin valituksi helsinkiläiseen asianajotoimistoon Aminoff & Weissenberg Oy:hyn (myöhemmin Asianajotoimisto Borenius Oy).

Työskentelin pitkään Vakuutusyhtiö Fenniassa kuljetusoikeusjuristina, kaikkien vakuutuslajien korvauslakimiehenä sekä yhtiölakeihin ja it-sopimuksiin erikoistuneena asianajajana. Vahingonkorvauslain tunnen paremmin kuin omat taskuni. It-sopimukset ovat ehdottomasti vahvuuteni.

Fennian jälkeen hankin kokemusta yksityisistä asianajotoimistoista. Asianajotoimisto Klingendahlilla toimin lupalakimiehenä ja Asianajotoimisto Romo & Ilosella asianajajana.

 

Pitääkö olla huolissaan?

Pitää. Niin omista kuin yrityksenkin asioista.

Ennaltaehkäisy on olennaista. Moni säästää suuret summat rahaa, valtavasti vaivaa ja hillittömästi harmia, kun antaa asiantuntevan lakimiehen neuvoa etukäteen.

Oli kyse sitten sopimuksesta, kaupankäynnistä, vakuuttamisesta tai riskien hallinnasta, kannattaa antaa asianajajan selvittää, mitä on tekemässä ja millä riskillä.

Hyvät ratkaisut eivät tipu taivaasta, vaan kaikkeen voi vaikuttaa pätevän asianajajan kanssa.

Miina

 

Koulutus

  • Asianajotutkinto, 2018
  • Hyväksytty Hallituksen jäsen (HHJ -tutkinto)
  • Oikeustieteen maisteri, 2002
  • Ylioppilas, 1992

 

Luottamustehtävät