Lakimies, LKV ja julkinen kaupanvahvistaja Simo-Pekka Pitkänen on perusteellisen tarkka lakimies, jonka intohimoja ovat rock, kitarat ja musiikin tuottaminen. Hän on suorittanut asianajajan tutkinnon ja toimii myös luvan saaneena oikeudenkäyntiavustajana.

Pyrin perusteelliseen tehokkuuteen. Pienet yksityiskohdat ovat juridisien ongelmien todellinen ydin. Toimeksiannot on hoidettava ehdottomalla tarkkuudella, mutta samalla tehokkaasti ja ennakoiden. Ennakointi on olennaista, etenkin verosuunnittelussa.

Verotus ja julkiset hankinnat erikoisalana

Olen erikoistunut verotukseen ja julkisiin hankintoihin. Pro gradu -tutkielmassani tutkin osakeluovutusten verovapautta ja verohyötyjä. Ennakointi on olennaista, etenkin verosuunnittelussa. Lakimies on tarpeellinen kumppani.

Jokaisen yrittäjän olisi hyvä ymmärtää verotuksen perusasioita, jotta voisi omassa toiminnassaan varautua ja ennakoida. Ennakointia kannattaa tehdä yhdessä asiantuntevan lakimiehen kanssa. Verohyödyt voivat olla merkittäviä. Verotuksessa on paljon sisäänrakennettuja etuja, jotka täytyy osata ottaa käyttöön.

Lakimies auttaa ja ottaa vastuuta

Olen kerryttänyt juridista työkokemusta vaihtelevista sopimus-, verotus-, kiinteistö- ja rikosasioista sekä perintöoikeudellisten asioiden parista. Asianajotoimistojen lisäksi olen työskennellyt myös kaupungin konsernihallinnon lakipalveluissa.

Olen laillistettu kiinteistönvälittäjä, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja ja julkinen kaupanvahvistaja. Olen suorittanut myös asianajajatutkinnon.

Elämässä pitää olla ajoittain rento asenne, mutta tärkeät asiat täytyy ottaa tosissaan. Näin voi välttää vakavat oikeudenmenetykset, tuomiot ja isot riidat.

Lakimiehenä pyrin olemaan järkevä sovittelija. Kun ihmisten kanssa puhuu järkeä, saa yleensä asiat sovittua niin, ettei aiheudu turhia kuluja riitelystä. Jos sopu ei synny, jatketaan kuitenkin päätyyn asti. Periksi ei anneta koskaan.

rock'n roll never dies

Juridiikan vastapaino löytyy hyvistä ystävyyssuhteista ja harrastuksista. Intohimonani on rock, kitarat ja musiikin tuottaminen. Esiintymisen tuottama adrenaliini sytyttää minut. Soitan bändissä soolokitaraa.

Koulutus

Julkinen kaupanvahvistaja, 2023

Asianajotutkinto, 2022

Laillistettu kiinteistönvälittäjä (LKV), 2022

Oikeustieteen maisteri, 2021

Ylioppilas, 2015

Työkokemus

Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy

Turun kaupungin konsernihallinnon lakipalvelut

tutustu palveluihin