Jos yrittäjä epäilee mokaa, täytyy heti tehdä vahinkoilmoitus

Hei yrittäjä, jos vaikuttaa siltä, että mokasit, niin tee heti vahinkoilmoitus!

Fortiksen perustaja, varatuomari Miina Vuorela kertoo videolla, miten yrittäjän kannattaa toimia, jos epäilee tehneensä virheen. Video: No Niin Media

Tekevälle sattuu, sehän on selvä. Mutta jos töissä sattuu virhe tai vahinko, yrittäjän täytyy olla ajoissa hereillä.

– Jos sinä tai yrityksesi olette tai saatatte olla osasyyllisiä virheeseen, niin tee varmuuden vuoksi heti vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöösi, Asianajotoimisto Fortiksen asianajaja, perustaja ja varatuomari Miina Vuorela neuvoo.

Hän korostaa, että vahinkoilmoituksen tekeminen ripeästi on tärkeää, vaikka olisi vielä epäselvää, kuka tai ketkä ovat mokan aiheuttaneet.

– Ei saa jäädä odottamaan reklamaatiota tai korvausvaatimusta, koska ne voivat tulla vasta vuoden tai kahden päästä. Jos on pienikin epäilys siitä, että sinuun tai yritykseesi voidaan jossain vaiheessa kohdistaa vaatimuksia vahingon vuoksi, niin tee heti vahinkoilmoitus. Säästät kymmeniä tuhansia euroja – tai hurjasti enemmänkin! – kun käytät vakuutusturvaasi ajoissa ja oikein.

Vahinkoilmoitus tulee tehdä vuoden kuluessa

Vahinkoilmoituksen tekemisessä on vuoden määräaika. Se on tapauskohtainen ja se alkaa siitä ajankohdasta, kun ensimmäisen kerran huomataan, että korvausvaade saattaisi tulla.

– On oikeasti mahdollista, että yrittäjä joutuu itse korvaamaan aiheuttamansa vahingon, jos hän tekee vahinkoilmoituksen liian myöhään. Siksi vahinkoilmoitus kannattaa tehdä heti, kun on pienikin aavistus mahdollisuudesta, että korvausvaateita saattaa tulla.

”Ei saa jäädä odottamaan reklamaatiota tai korvausvaatimusta, koska ne voivat tulla vasta vuoden tai kahden päästä.”

Laki sanoo, että ”Kun korvauksen hakija on saanut tietää mahdollisuudesta saada korvausvaatimus, pitää hänen tehdä välittömästi ilmoitus vakuutusyhtiöön”.

Lähtökohtaisesti vakuutusyhtiösi on sinun puolellasi. Vakuutusyhtiö ei saa levitellä tietojasi eteenpäin. Asia voi olla vireillä vaikka 5 vuotta, kunhan se on laitettu ajoissa vireille.

Vahinkoilmoitus täytyy tehdä oikein

Yrittäjien tulee itse olla valppaina, etenkin sellaisten yrittäjien, joiden toimintaa säätelevät yleiset konsulttitoiminnan sopimusehdot. Tällaisia ovat esimerkiksi konsultit, isännöitsijät ja rakennesuunnittelijat.

On tärkeää, että vahinkoilmoitus tehdään oikein. Asiantunteva asianajaja neuvoo sinua, miten ilmoitus tehdään ja miten sinun etusi toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Ota yhteyttä, niin ratkotaan ongelma yhdessä!

Jaa:

ota yhteyttä

Miina Vuorela

Asianajaja, varatuomari, Fortiksen perustaja