Yrittäjä, olethan varautunut poikkeustilanteisiin?

Miinan minuutti -video: Yrittäjän täytyy etukäteen varmistaa luotettavan varahenkilön toimintamahdollisuudet

Mitä jos sinulle sattuisi jotain? Onnettomuus, sairastuminen, vammautuminen? Kuka voisi hoitaa yritystäsi silloin, kun sinä et siihen pysty? Onko luotettavan varahenkilön toimintamahdollisuudet varmistettu etukäteen?

Näihin kysymyksiin täytyy jokaisen yrittäjän vastata myös aurinkoisina päivinä, kun pilviä ja muita huolenaiheita ei ole näköpiirissä.

Yrittäjän täytyy varautua etukäteen siihen, että luotettava varahenkilö voi poikkeustilanteissa johtaa yritystä.

”Muuten voi käydä niin, että yrityksellä ei ole lainkaan kyvykästä henkilöä, joka voisi huolehtia yrityksen asioista.”

– Yrityksen toimintakykyä ei välttämättä pysty varmistamaan pelkällä edunvalvontavaltakirjalla. Sen lisäksi täytyy kartoittaa ja varmistaa, että kaikki yrityksen toimintaan ja päätöksentekoon liittyvät valtuutukset toimivat myös poikkeustilanteissa – ja että sellaiset on ylipäätään tehty, Fortiksen asianajaja, varatuomari Miina Vuorela neuvoo.

Taitava asianajaja tietää ja neuvoo, miten turvaat yrityksesi toiminnan poikkeustilanteissa. Me kerromme, mitä asiakirjoja kannattaa laatia ja miten esimerkiksi yritysmuoto vaikuttaa tilanteeseen.

– Varautuminen kannattaa tehdä huolellisesti. Muuten voi käydä niin, että yrityksellä ei ole lainkaan kyvykästä henkilöä, joka voisi huolehtia yrityksen asioista, Vuorela korostaa.

Harva esimerkiksi tietää, että jos yrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja joutuu edunvalvontaan, tehtävät lakkaavat saman tien. Silloin hallituksen varajäsen on isossa roolissa.

Miten ennakoit yrityksesi tulevaisuuden fiksusti? Ota yhteys Asianajotoimisto Fortikseen, niin saat ammattitaitoisen avun.

Jaa:

ota yhteyttä

Miina Vuorela

Asianajaja, varatuomari, Fortiksen perustaja