Fortis voitti markkinaoikeudessa

Asianajotoimisto Fortiksen väki on tyytyväinen hyvin tehdystä työstä. Fortis voitti kaksi riitaa markkinaoikeudessa ja yhden käräjäoikeudessa.

– Kova työ realisoitui kesällä, kun voitimme asiakkaiden kanssa monta juttua. On hienoa, että ahkera työ tuottaa tulosta, asianajaja Miina Vuorela sanoo.

Tapaus Kanta-Hämeen Aluetaksi

Asianajotoimisto Fortis avusti Kanta-Hämeen Aluetaksia markkinaoikeudessa Valkeakosken kaupunkia vastaan.

Riidan aiheena oli Valkeakosken kaupungin päätös siirtää sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvien taksiajojen välittäminen Kanta-Hämeen Aluetaksilta toiselle yritykselle, joka on hankintalain mukainen hankintayksikkö.

Markkinaoikeuden mukaan välityspalvelu olisi kuitenkin pitänyt kilpailuttaa. Markkinaoikeus määräsi Valkeakosken kaupungin kilpailuttamaan hankinnan uudestaan 50 000 euron uhkasakolla.

– Kunnat ovat ryhtyneet harrastamaan yhtiöittämistä ja luulevat, että kilpailutuksia voi kiertää, jos perustetut yhtiöt eivät täytä hankintalain edellytyksiä. Tosiasiassa kilpailu vääristyy, jos kuntien yhtiöt eivät toimi hankintalain periaatteiden mukaisesti. Silloin ei pystytä valitsemaan kuntalaisille parasta ja taloudellisinta palvelua, asianajaja Miina Vuorela huomauttaa.

Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Juha Sirviö piti lopputulosta toivottuna ja merkityksellisenä.

– Päätös on valtakunnallisestikin merkittävä henkilöliikenteen yhteiskunnan maksamien kuljetusten suhteen – ja erityisesti kilpailuttamisen suhteen. Tätä päätöstä on kyselty jo pitkin Suomea paikoissa, joissa on vastaavanlaista toimintaa ja mahdollisesti jopa kilpailutuksen kiertämistä, Sirviö sanoo.

Hänet yllätti prosessin pituus. Päätöksen saaminen kesti lähes 1,5 vuotta.

– Päätös oli kannaltamme suotuinen, vaikkakin markkinaoikeuden näkemys korvauksista ei vastannut todellisia kulujamme. Tietysti silloin kun yritys käyttää juristia liiketoiminnan epäkohtien selvittämiseen, on käsittelyn tulos merkittävin.

Kanta-Hämeen Aluetaksi Oy ja Asianajotoimisto Fortis Oy ovat tehneet yhteistyötä myös henkilöstöhallinnossa ja TES-tulkinnoissa sekä yhteistoimintamenettelyn prosesseissa.

– Laaja-alainen osaaminen, asiakkaan bisneksen sekä asiakkaan tarpeiden ymmärrys ovat Fortiksen kanssa merkittävässä roolissa. Riskienhallinta, realiteetit sekä eri skenaariot tapauksen käsittelyssä myös tuovat asiakkaalle mahdollisuuden arvioida asianhoitamisen aiheuttamia kustannuksia sekä mahdollista lopputulosta, Juha Sirviö kiittää.

Tapaus Hämeenlinnan ammattikorkeakouluopiskelijat HAKO ry

Asianajotoimisto Fortis avusti Hämeenlinnan ammattikorkeakouluopiskelijat HAKO ry:tä käräjäoikeudessa verottajaa vastaan.

Verottaja haki yhdistystä konkurssiin vuonna 2015 maksamattomien verojen vuoksi. Sitten tehtiin verotarkastus. Verotarkastuksen johdosta yhdistyksen hallitus epäili, että yhdistyksen varoja olisi kavallettu.

– Hallitus lähti ryhdikkäästi selvittämään tilannetta. Kävimme kirjanpidon yksityiskohtaisesti läpi seitsemän viime vuoden ajalta. Selvisi että entinen toiminnanjohtaja oli kavaltanut rahaa, asianajaja Miina Vuorela kertoo.

Käräjäoikeus tuomitsi entisen toiminnanjohtajan törkeästä kavalluksesta. Jutun käsittely jatkuu aikanaan hovioikeudessa.

– Teimme opiskelijajärjestön kanssa ison työn, jotta juttu lähti selviämään. Yksityiskohtaiset laskelmat osoittivat, mitä oli tapahtunut. Tuntuu erittäin hyvältä, että sain ongelmat selvitettyä ja autettua, asianajaja Miina Vuorela kommentoi.

Asianajotoimisto Fortiksen ja HAKO ry:n yhteistyö oli sujuvaa alusta loppuun.

– Olemme tosi kiitollisia, että Miina otti meidät asiakkaaksi. Hän on ottanut meidät vakavasti heti alusta lähtien. Kun ensimmäisen kerran otimme yhteyttä Miinaan, emme tienneet mistä meidän tulisi aloittaa ja mitä aineistoa meidän tulisi poliisille luovuttaa. Miina teki meidän kanssa suuren työn aineiston kokoamisessa. Sitä emme välttämättä olisi osanneet tehdä ilman asiantuntevaa apua, HAKO ry:n puheenjohtaja Emma Heinänen kertoo.

Hän kehuu Asianajotoimisto Fortista ammattitaidon lisäksi asiakkaan ajan tasalla pitämisestä.

– Miina on aina osannut selittää asiat niin, että ymmärrämme mitä seuraavaksi tapahtuu, ja mitä meidän seuraavaksi tulisi tehdä.

Emma Heinänen suosittelee lämpimästi Asianajotoimisto Fortisia.

– Meidän asiamme otettiin heti vakavasti, ja kaikki tehtiin sen eteen, että saavuttaisimme tavoitteemme. Lopputulos oli sellainen kuin toivoimme, emmekä joutuneet tinkimään mistään. Miina on erittäin hyvä työssään ja tietää mitä tekee.

Tapaus Haapaniemen Koneasema

Asianajotoimisto Fortis avusti maansiirtourakoitsija Haapaniemen Koneasemaa markkinaoikeudessa Janakkalan kuntaa vastaan.

Janakkalan kunta oli tehnyt lainvastaisia hankintaratkaisuja ja kilpailutuksia. Markkinaoikeus päätti, että Janakkalan kunta oli toiminut vastoin hankintalain periaatteita ja epätasa-arvoisesti. Esimerkiksi selkeät perustelut päätösten taustalta puuttuivat. Janakkalan kunta määrättiin maksamaan Haapaniemen Koneaseman oikeudenkäyntikulut.

– Voitto oli tärkeää, jotta toimintatapaan saadaan muutos, Miina Vuorela kommentoi.

Mikko Ylöstalo Haapaniemen Koneaselmalta on tyytyväinen lopputulokseen.

– Tämä herättää vähän kuntapäättäjiä, että eivät voi tehdä päätöksenteossa mitä tahansa. Kyllä Miina hoiti tämän todella ammattitaitoisesti, Ylöstalo sanoo.

Hän kiittelee sujuvasta ja ripeästä yhteistyöstä. Asianajotoimisto Fortis vastaa nopeasti kysymyksiin, ja asianajaja Miina Vuorelan apua on tarvittu myös sopimus- ja työoikeusasioissa.

– Miinan ammattitaito on yllättänyt. Olen nähnyt useampia lakimiehiä, ja Miina on kyllä aivan kärkipäätä! Hän todella osaa asiansa. Suosittelen Asianajotoimisto Fortista lämpimästi, koska homma pelaa, Ylöstalo sanoo.

Jaa:

ota yhteyttä

Miina Vuorela

Asianajaja, varatuomari, Fortiksen perustaja