Kuka maksaa asianajokulut?

Koira katsoo hämmentyneenä kohti kameraa.
Raha? Onko se syötävää? kysyy Jimini.

Viime kädessä jokainen vastaa itse asianajokuluistaan. Monilla on kuitenkin oikeusturvavakuutus, joka kattaa yrityksen tai yksityishenkilön asianajokulut – ainakin osittain.

Mikäli oikeusturvavakuutusta ei ole, yksityishenkilöt voivat olla oikeutettuja oikeusapuun. Silloin valtio maksaa osaksi tai kokonaan asianajokulut. Lisäksi tuomioistuin voi velvoittaa vastapuolen korvaamaan oikeudenkäyntikulusi, mikäli sitä on vaadittu, ja asia ratkaistaan sinun hyväksesi.

Asianajotoimisto Fortis huolehtii puolestasi oikeusturvavahinkoilmoituksen ja oikeusapuhakemuksen tekemisestä. Varmistamme, että ilmoitukset ja hakemukset tehdään oikein.

Mikä on oikeusturvavakuutus?

Oikeusturvavakuutuksen tarkoituksena korvata rikos-, riita- ja hakemusasioista aiheutuneet asianajokulut. Oikeusturvavakuutus sisältyy yleensä koti-, kiinteistö-, vene-, auto- ja yritysvakuutukseen.

Vakuutussopimuksesi vakuutusehdoissa on yksilöity, millaisia asioita oikeusturvavakuutuksesi kattaa. Oikeusturvavakuutuksen kohdalla on hyvä muistaa, että niihin sisältyy yleensä aina omavastuuosuus.

Asianajotoimisto Fortiksen hinnasto

Asianajotoimisto Fortis Oy on kustannustehokas lakipalvelujen ammattilainen. Veloitus perustuu joko käytettyyn aikaan tai asiakohtaiseen hintaan.

Aikaperusteisen veloituksen tuntihinta on alkaen 230 € + alv/tunti (285,2 €/tunti sisältää alv:n) toimeksiannosta riippuen. Minimilaskutus on 15 minuuttia.

Tuntiveloitettavia toimeksiantoja ovat tyypillisesti erilaiset neuvottelutilanteet sekä oikeudenkäynnit, joiden kokonaiskesto ja laajuus vaihtelevat toimeksiannon mukaan.

Mikäli oikeusturvavakuutusta ei ole, yksityishenkilöt voivat olla oikeutettuja oikeusapuun.

Asiakohtaisen veloitus on tyypillistä tavanomaisissa toimeksiannoissa kuten erilaisten asiakirjojen laadinnassa.

Toimeksiantoon liittyvät suorat kulut, kuten asiakirjojen lunastukset ja matkakulut veloitamme sellaisenaan.

Mikäli olosuhteet merkittävästi muuttuvat, pidätämme oikeuden päivittää toimeksiannon hintaa.

Kuluttajille ensimmäinen puhelinneuvottelu tai sähköpostikirjeenvaihto on aina maksuton. Maksuttomassa konsultaatiossa on mahdollista kartoittaa oikeudellisen avun tarve ja arvioida toimeksiannosta koituvia kustannuksia.

Jaa:

ota yhteyttä

Miina Vuorela

Asianajaja, varatuomari, Fortiksen perustaja