Asianajaja, varatuomari Miina Vuorela on rohkea riitelijä ja sinnikäs sovittelija, joka on todella taitava ratkomaan ongelmia. Hän on myös määrätietoinen crossfit-treenaaja ja koiraharrastaja. Asianajotoimisto Fortiksen toimistossa vierailevat osa-aikaiset asiakaspalvelupäälliköt Jimini ja Coman.

Miina Vuorela kohottaa Asianajotoimisto Fortiksen nimikylttiä päänsä yläpuolella kuin painonnostaja ikään ja hymyilee.

Ongelmanratkaisu on Se Juttu. Pidän pulmatilanteiden ratkomisesta ja erilaisten yhtälöiden selvittämisestä.
 
Olen rohkea riitelijä, mutta useimmiten sovinto tuottaa järkevimmän tuloksen. Silloin kun sovittelu ei suju, edetään määrätietoisesti tuomioistuinkäsittelyyn.
 
Minusta tuli asianajaja, koska halusin tuoda oikeudenmukaisuutta maailmaan. Kenenkään oikeuksia ei saa polkea. Ja olen edelleen samaa mieltä.
 
Lakimies on myös selkeyttäjä ja suomentaja. Kerron, mitä sopimukset, lait ja asetukset käytännössä tarkoittavat.
 
Tässä työssä tunnen itseni hyödylliseksi. Asianajaja pystyy auttamaan muita – teen siis tärkeää työtä.
Yritykset, vakuutukset, sopimukset, vahingot sekä kuljetus ja huolinta

Yritysten riskienhallinta, vakuutusoikeus, sopimusoikeus, vahinkoasiat sekä kuljetus ja huolinta ovat vankkaa ydinosaamistani.

Riskien hallinnassa ja sopimusten laatimisessa olen kokenut kettu, joka tuntee rivien välit ja porsaanreiät.

Valmistuin oikeustieteen maisteriksi Turun yliopistosta vuonna 2002. Työskentelin jo opiskeluaikana kuljetus- ja vakuutusoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa. Tuomioistuinharjoittelun tein Espoon käräjäoikeudessa.

Työskentelin pitkään Vakuutusyhtiö Fenniassa kuljetusoikeusjuristina, kaikkien vakuutuslajien korvauslakimiehenä sekä yhtiölakeihin ja it-sopimuksiin erikoistuneena asianajajana. Vahingonkorvauslain tunnen paremmin kuin omat taskuni. 

Ennaltaehkäisy on olennaista. Moni säästää suuret summat rahaa, valtavasti vaivaa ja hillittömästi harmia, kun antaa asiantuntevan asianajajan neuvoa etukäteen.
 
Asianajaja on tärkeä yhteistyökumppani. Hyvät ratkaisut eivät tipu taivaasta, vaan kaikkeen voi vaikuttaa pätevän asianajajan kanssa.
Intohimoina juoksukoirat ja Crossfit-treeni
Asianajotoimisto Fortis on hyväntuulinen ja huomaavainen toimisto – siitä pitävät huolta osa-aikaiset asiakaspalvelupäälliköt Jimini ja Coman. Niistä ensimmäinen on whippet ja toinen saluki. Harrastan niiden kanssa vinttikoirien maasto- ja ratakisoja. Jimi ja Coman ovat iloisia ja ihania kavereita. Välillä ne jahtaavat Juju-kissaa, joka vain sähähtää ja jättää hölmistyneet koirat kisaamaan keskenään.
 
Intohimoni on crossfit. Se auttaa jaksamaan vaativassa työssä. Tykkään kehittyä, pysyä todella hyvässä kunnossa ja kilpailla. Minulla on kova kilpailuvietti ja oikeudenmukaisuuden tarve. Crossfitissa olen oppinut jopa seisomaan käsilläni seinää vasten. Harjoittelen myös käsilläseisontapunnerruksia. Niitä en ole aikaisemmin osannut. En ole eläissäni ollut sillä tavalla pää alaspäin, mutta voitin pelkoni ja totuin asentoon. Kyllä minä vielä leukojakin vedän joskus!
Koulutus
Asianajotutkinto, 2018
Hyväksytty Hallituksen jäsen (HHJ-tutkinto)
Oikeustieteen maisteri, 2002
Ylioppilas, 1992
Työkokemus
Asianajotoimisto Romo & Ilonen Oy
Asianajotoimisto Klingerdahl Oy
Vakuutusyhtiö Fennia
Asianajotoimisto Borenius Oy
LUOTTAMUSTEHTÄVÄT”Olen aina kokenut yhdistystoiminnan merkittäväksi, koska sitä kautta olen päässyt vaikuttamaan eri tavalla kuin yksityishenkilönä. Lisäksi verkostoni ovat samalla kasvaneet.”

tutustu palveluihin