Miinan minuutti: tee asunto- ja kiinteistökaupat oikein

Selvitä etukäteen osaavan asianajajan kanssa, mitä ollaan ostamassa ja mitä ollaan myymässä. Asianajotoimisto Fortiksen ammattitaitoiset asianajajat ennakoivat ja välttävät ikävät yllätykset. Autamme sinua myös selvittämään asunto- tai kiinteistökauppoja koskevat riidat.

Miten kauppakirja tehdään oikein? Kuka vastaa ja mistä? Mitä maakaaren edellyttämät varaumat tarkoittamat? Me tiedämme!

Olit sitten ostaja tai myyjä, Asianajotoimisto Fortis Oy on paras tuki ja turva kiinteistö- ja asuntokaupoissa. Perehdymme ja selvitämme asiat. Huolehdimme, että sinun etusi otetaan huomioon.

Keskity kauppakirjaan ja tarkistuta se etukäteen

Lähtökohta on selkeä: kauppakirja on määräävä asiakirja ja siihen täytyy keskittyä todella huolellisesti.

– Pitää tietää, mitä on ostamassa tai myymässä ja siinä me asianajajat autamme. Esimerkiksi kuntotarkastus saa monesti liian suuren roolin, vaikka tosiasiassa pitäisi keskittyä vain kauppakirjaan ja siihen kirjattuihin ehtoihin, asianajaja ja varatuomari Miina Vuorela kertoo. Hän on Asianajotoimisto Fortiksen perustaja ja omistaja. 

Taitava asianajaja osaa laatia kauppakirjan, jossa vastuurajoitusehdot on laadittu niin, että mahdollisten rakennusvirheiden seuraamusten vastuut on sovittu. 

Voitko myydä kiinteistön, jossa voi olla rakennusvirheitä?

Kyllä voit. Hyvin laaditulla vastuunrajoitusehdolla voidaan kiinteistökaupassa rajata myös salaiset virheet kaupan ulkopuolelle. Näin ollen kiinteistön voi myydä, vaikka epäilet, että siinä olisi rakennusvirheitä.

Löytyikö ostamastasi kiinteistöstä tai asunnosta virhe?

Kun kaupat on jo tehty, ja virhe löytyy, täytyy reklamoida mahdollisimman nopeasti ja laissa säädetyssä määrämuodossa. Ota yhteyttä Fortiksen asianajajaan, jotta et myöhästy tai tee reklamointia väärin.

Lue lisää: Kiinteistö- ja asuntokauppariidat

Jaa:

ota yhteyttä

Miina Vuorela

Asianajaja, varatuomari, Fortiksen perustaja